Go Back
+ servings
En hand håller en kaka med vit chokladbitar och kanel på en bakplåt.
Print
Inga röster än

Kanel och vitchokladcookies

Såå goda kakor, med en touch av kanel och massor av vitchoklad! Sega kanter, mjuk mitten!! Muums
Förberedelser10 minuter
Active Time12 minuter
Total tid22 minuter
Måltid: Fika, Kakor, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookies, fika
Yield: 12 kakor

Materials

  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 150 gram smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 gram vitchoklad
  • 3 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Vispa farinsocker, strösocker, ägg och smör i en bunke med en elvisp.
  • Tillsätt bakpulver samt vetemjöl och vispa ihop till en lös deg.
  • Hacka all vit choklad och blanda ner nästan allt i smeten (lite ska vara till efter gräddning). Tillsätt slutligen kanel.
  • Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i 10-12 minuter tills kanterna är gyllenbruna.
  • Ta ut toppa kakorna med lite hackad choklad. Låt svalna och njut!