Go Back
+ servings
En bit kanelbullesockerkaka med en tydlig kanelfyllning på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Kanelbullesockerkaka

Mjuk och saftig sockerkaka som smakar som en kanelbulle, himmelens gott!
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kanelbulle, mjuk kaka, sockerkaka
Yield: 8
Calories: 452kcal

Equipment

  • 1 form, 2 liter

Materials

Fyllning:

  • 50 gr smör
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 msk kanel
  • 1 tsk nymald kardemumma

Kaka:

  • 4 st ägg
  • 3 dl socker
  • 125 gr smör
  • 1,5 dl filmjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 250 gr vetemjöl
  • En nypa salt

Instruktioner

Fyllning:

  • Smält smöret till fyllningen.
  • Tillsätt socker, kanel samt kardemumma och rör ihop till en slät smet.

Kaka:

  • Ta fram filmjölken en stund innan du börjar baka.
  • Smörj en form med rumsvarmt smör och mjöla den.
  • Smält smöret och tillsätt sedan filmjölken.
  • Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt i ca 5 minuter.
  • Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
  • Vänd sedan ner mjölblandningen i äggsmeten.
  • Varva smet och fyllning i formen och grädda på 175 grader i ca 40-45 minuter beroende på ugn och storlek på formen.
  • Låt kakan vila ca 10 minuter innan du svänger kakan upp och ner, låt svalna.
  • Förvara kakan i rumstemperatur.

Nutrition

Kalorier: 452kcal | Carbohydrates: 69g | Protein: 4g | Fat: 19g | Mättat fett: 12g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 1g | Kolesterol: 51mg | Natrium: 150mg | Kalium: 69mg | Fiber: 1g | Socker: 45g | Vitamin A: 580IU | Vitamin C: 0,01mg | Kalcium: 36mg | Järn: 2mg