Go Back
+ servings
Kanelpannacotta i glas med äppeltopping och kanelstång på toppen.
Print
Inga röster än

Kanelpannacotta med äpple

Krämig kanelpannacotta med smak av kardemumma är alltid uppskattat. Toppa med kanelkokta äpple och det blir en riktig succé!
Active Time1 timme
Måltid: Äppelrecept, Efterrätt, Efterrätter
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äppledessert, dessert i glas, efterrätt, efterrätt i glas, höst, höstdessert, pannacotta, sommardessert
Yield: 4
Calories: 547kcal

Materials

Pannacotta:

  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 st kanelstång
  • 0,5 tsk nystött kardemumma

Kanelkokta äpple:

  • 1-2 st äpple jag använde sorten Discovery
  • 1 dl vatten
  • 0,75 dl socker
  • Kanel

Instruktioner

Pannacotta:

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  • Koka upp övriga ingredienser och ta av kastrullen från spisen.
  • Krama ur gelatinet och rör ner det i pannacottan. Låt blandningen stå och dra en stund så att den svalnar lite.
  • Häll sedan upp i portionsglas. Låt stelna och förvara i kyl.

Kanelkokta äpple:

  • Skär äpplena i mindre bitar.
  • Koka upp vatten och socker i en kastrull.
  • Ta av kastrullen från spisen, lägg i äppelbitarna och låt dem mjukna i sockerlagen. Blanda i lite kanel.
  • Häll sedan bort vattnet och toppa pannacottorna med äppelbitarna.

Nutrition

Kalorier: 547kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 45g | Mättat fett: 29g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 141mg | Natrium: 35mg | Kalium: 121mg | Fiber: 0,04g | Socker: 35g | Vitamin A: 1838IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 84mg | Järn: 0,2mg