Kanrelbullemums
En saftig kaka i långpanna med smak av kanelbulle, så god!
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, kanelbulle, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor, sockerkaka
Yield: 20
Calories: 355kcal
Kaka:
- 225 gr smör
- 4 st ägg
- 3,5 dl socker
- 2 dl mjölk
- 1,5 msk kanel
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 260 gr vetemjöl
- 1 tsk nymortlad kardemumma
- En nypa salt
Glasyr:
- 150 g smör
- 0,5 dl mjölk
- 3 msk malen kanel
- 1 msk farinsocker
- 5 dl florsocker
Kaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och rör om.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta sedan ner dem i smeten. Vänd försiktigt samman till en klumpfri smet.
Tillsätt smörmjölken och fortsätt vända med en slickepott tills du får en jämn smet.
Täck långpannan med bakplåtspapper och häll upp smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter beroende på ugn och form. Ta ut kakan.
Glasyr:
Smält smöret till glasyren i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.
Gör många små hål i kakan med hjälp av skaftet på ett bestick.
Bred ut glasyren över kakan och garnera med pärlsocker eller kokosflingor.
Låt kakan stå i kylskåpet tills glasyren stelnat. Förvara sedan i rumstemperatur.
Kalorier: 355kcal | Carbohydrates: 53g | Protein: 2g | Fat: 16g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 1g | Kolesterol: 43mg | Natrium: 127mg | Kalium: 39mg | Fiber: 0,4g | Socker: 43g | Vitamin A: 490IU | Vitamin C: 0,003mg | Kalcium: 23mg | Järn: 1mg