Go Back
+ servings
Två bitar av kanelbullar med kokosflingor på en vit tallrik med en gaffel och en kopp kaffe i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Kanrelbullemums

En saftig kaka i långpanna med smak av kanelbulle, så god!
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, kanelbulle, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor, sockerkaka
Yield: 20
Calories: 355kcal

Equipment

  • 1 form, 25x35 cm

Materials

Kaka:

  • 225 gr smör
  • 4 st ägg
  • 3,5 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 msk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 260 gr vetemjöl
  • 1 tsk nymortlad kardemumma
  • En nypa salt

Glasyr:

  • 150 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 msk malen kanel
  • 1 msk farinsocker
  • 5 dl florsocker

Instruktioner

Kaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och rör om.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta sedan ner dem i smeten. Vänd försiktigt samman till en klumpfri smet.
  • Tillsätt smörmjölken och fortsätt vända med en slickepott tills du får en jämn smet.
  • Täck långpannan med bakplåtspapper och häll upp smeten.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter beroende på ugn och form. Ta ut kakan.

Glasyr:

  • Smält smöret till glasyren i en kastrull.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.
  • Gör många små hål i kakan med hjälp av skaftet på ett bestick.
  • Bred ut glasyren över kakan och garnera med pärlsocker eller kokosflingor.
  • Låt kakan stå i kylskåpet tills glasyren stelnat. Förvara sedan i rumstemperatur.

Nutrition

Kalorier: 355kcal | Carbohydrates: 53g | Protein: 2g | Fat: 16g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 1g | Kolesterol: 43mg | Natrium: 127mg | Kalium: 39mg | Fiber: 0,4g | Socker: 43g | Vitamin A: 490IU | Vitamin C: 0,003mg | Kalcium: 23mg | Järn: 1mg