Go Back
+ servings
Fyrkantiga bitar av kärleksmums med kokosflingor på en vit tallrik.
Print
5 av 1 röst

Kärleksmums

Underbar version på kärleksmums: lagom höga, saftiga och med mycket glasyr.
Active Time45 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, baka till många, kalas, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 20
Calories: 386kcal

Equipment

  • 1 form, 25x35 cm

Materials

Kaka:

  • 175 gr smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 30 gr rapsolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 180 gr vetemjöl

Glasyr och topping:

  • 200 gram smör
  • 1 dl starkt kaffe
  • 0,75 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5,5-6 dl florsocker
  • kokosflingor

Instruktioner

Kaka:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Klä formen med bakplåtspapper.
  • Smält smöret. Rör i mjölk, grädde och olja. Låt det sedan svalna.
  • Vispa ägg och socker tills det blivit ljust och fluffigt, i ca 5 minuter.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta sedan ner det i smeten. Vänd runt försiktigt så att du får en klumpfri smet.
  • Tillsätt smörblandningen och rör ihop till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda den ca 20-25 minuter i mitten av ugnen eller tills en sticka kommer ut torr.
  • Ta ut kakan och gör massor med små hål i kakan med tex en grillpinne.

Glasyr och topping:

  • Smält smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser (utom riven kokos).
  • Rör ihop till en klumpfri smet och häll sedan över den avsvalnade kakan.
  • Strö över rikligt med kokos.
  • Låt kakan stå i några timmar och svalna ordentligt så att glasyren stelnar. Skär sedan upp i rutor och förvara i en lufttät burk.

Nutrition

Kalorier: 386kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 3g | Fat: 20g | Mättat fett: 12g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 6g | Transfett: 1g | Kolesterol: 47mg | Natrium: 127mg | Kalium: 160mg | Fiber: 3g | Socker: 43g | Vitamin A: 551IU | Vitamin C: 0,03mg | Kalcium: 27mg | Järn: 2mg