Go Back
+ servings
En bit kaka med glasyr och kokosflingor på en glasskiva som hålls i handen.
Print
Inga röster än

Kärleksmums med extra glasyr!!

En saftig och alldeles underbar kaka!! Med extra glasyr, kan det bli bättre?
Förberedelser15 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 8

Materials

Kaka:

  • 150 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ¾ dl kakao

Glasyr:

  • 100 gram smör
  • ½ dl kaffe
  • 1 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 ½ dl florsocker

Garnering:

  • kokos

Instruktioner

Kaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och tillsätt mjölken. Ställ sedan åt sidan.
  • Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp tills det är vitt och fluffigt.
  • Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna. Häll även i smöret och vänd till en slät smet.
  • Häll smeten i en form och grädda i 20-25 minuter tills kakan inte är kladdig i mitten längre. Ta ut låt svalna.

Glasyr:

  • Smält smöret och låt det sedan svalna.
  • Tillsätt resterande ingredienser och rör till en slät och bredbar smet.
  • Gör hål i kakan och häll på glasyren, så att det rinner in glasyr i kakan.

Topping:

  • Toppa kakan med kokos och låt glasyren stelna innan servering.