Go Back
+ servings
Kebabgryta i en svart stekpanna med ris och en skål med sallad bredvid.
Print
Inga röster än

Kebabgryta

Kebabgryta – snabblagad och smakrik vardagsrätt med kebabkött, tomat och grädde. Perfekt med ris eller pommes. Passar hela familjen!
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Barnvänligt, Grytor, Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Storkok
Kök: Mellanöstern, Skandinaviskt
Keyword: gott med kebab, kebabrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 421kcal

Materials

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika
  • Ca 300 g kebabkött
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater eller finhackade tomater
  • 3 dl grädde
  • Ev. 1 dl vatten
  • Spiskummin
  • Paprikakrydda
  • Vitlökspulver
  • Salt
  • Peppar
  • Smör att steka i

Instruktioner

  • Finhacka vitlöken och skiva löken.
  • Fräs löken mjuk i steksmör.
  • Tillsätt tomatpuré och kebabkött och stek ihop.
  • Tillsätt sedan de finkrossade tomaterna och kryddorna.
  • Häll till sist på grädde, skivad paprika och låt koka ihop några minuter.
  • Smaka av och krydda mer efter smak!

Anteckning

Tips! Tillsätt lite chilipulver för att få lite mer hetta i grytan.

Nutrition

Kalorier: 421kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 19g | Fat: 35g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 10g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 134mg | Natrium: 204mg | Kalium: 616mg | Fiber: 2g | Socker: 7g | Vitamin A: 1444IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 94mg | Järn: 3mg