Go Back
+ servings
En skål med kebabgryta, ris, grönsallad och sås på en mörk yta.
Print
Inga röster än

Kebabgryta med ris

Kryddig kebabgryta med grädde, tomat och lök – serveras med ris, sallad och vitlöksdressing. En smakrik och enkel middag för hela familjen!
Total tid30 minuter
Måltid: Barnvänligt, familjmiddag, Grytor, Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: gott med kebab
Yield: 4 portioner

Materials

Kebabgrytan

  • 3 msk smör
  • 4 vitlöksklyftor skivade
  • 1 gul lök skivad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk garam masala
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 275 g kebabkött
  • 400 g passerade tomater
  • 2-3 dl grädde
  • Soja
  • Saft från citron
  • Färsk persilja finhackad
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • 600-700 g kokt ris
  • Sallad

Vitlöksdressing

  • 3 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Hetta upp smöret i en djup panna eller gryta. Fräs vitlök, lök och chiliflakes på medelvärme i cirka 10 minuter tills löken är mjuk och glansig.
  • Tillsätt garam masala, paprikapulver, gurkmeja och spiskummin. Fräs i 1 minut. Rör sedan ner tomatpurén och fräs ytterligare 1 minut.
  • Lägg i kebaben och vänd runt tillsammans med grönsakerna. Tillsätt passerade tomater (skölj gärna ur förpackningen med lite vatten för att få med allt) och häll i grädden. Rör om och låt puttra.
  • Under tiden tillagar du pommes frites eller ris, gör en fräsch sallad och blandar ihop vitlöksdressingen.
  • När tillbehören är klara, smaka av kebabgrytan med citron, finhackad persilja, soja, salt och peppar.
  • Servera kebabgrytan direkt tillsammans med ris, sallad och vitlöksdressing.