Kebabgryta med ris
Kryddig kebabgryta med grädde, tomat och lök – serveras med ris, sallad och vitlöksdressing. En smakrik och enkel middag för hela familjen!
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, familjmiddag, Grytor, Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: gott med kebab
Yield: 4 portioner
Kebabgrytan
- 3 msk smör
- 4 vitlöksklyftor skivade
- 1 gul lök skivad
- 1 tsk chiliflakes
- 2 msk garam masala
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk gurkmeja
- 1 msk spiskummin
- 2 msk tomatpuré
- 275 g kebabkött
- 400 g passerade tomater
- 2-3 dl grädde
- Soja
- Saft från citron
- Färsk persilja finhackad
- Salt och peppar
Vitlöksdressing
- 3 dl crème fraîche
- 1 dl majonnäs
- 2 vitlöksklyftor pressade
- Salt och peppar
Hetta upp smöret i en djup panna eller gryta. Fräs vitlök, lök och chiliflakes på medelvärme i cirka 10 minuter tills löken är mjuk och glansig.
Tillsätt garam masala, paprikapulver, gurkmeja och spiskummin. Fräs i 1 minut. Rör sedan ner tomatpurén och fräs ytterligare 1 minut.
Lägg i kebaben och vänd runt tillsammans med grönsakerna. Tillsätt passerade tomater (skölj gärna ur förpackningen med lite vatten för att få med allt) och häll i grädden. Rör om och låt puttra.
Under tiden tillagar du pommes frites eller ris, gör en fräsch sallad och blandar ihop vitlöksdressingen.
När tillbehören är klara, smaka av kebabgrytan med citron, finhackad persilja, soja, salt och peppar.
Servera kebabgrytan direkt tillsammans med ris, sallad och vitlöksdressing.