Go Back
+ servings
Skål med kikärtsgryta och ris, garnerad med färsk koriander och morötter.
Print
Inga röster än

Kikärtsgryta

Total tid30 minuter
Måltid: Glutenfritt, Grytor, Huvudrätt, Vegansk, Vegetariskt
Kök: Mellanöstern, Skandinaviskt
Keyword: kikärtsrecept, laga vegetariskt, vegansk gryta
Yield: 4 portioner
Calories: 518kcal

Materials

  • 380 g kikärtor kokta
  • 1 st gul lök
  • 200 g morot
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk curry
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 400 ml kokosgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk tamarisoja
  • 0,5 tsk srirachasås kan uteslutas
  • Pressad citron
  • Färsk koriander hackad

Instruktioner

  • Hacka lök och vitlök.
  • Tärna morötterna.
  • Fräs löken och morötterna i lite kokosolja. Dom ska inte få färg, utan bara mjukna lite.
  • Tillsätt spiskummin och currypulver och låt det fräsa med en minut. Detta frigör smakerna.
  • Slå på övriga ingredienser, förutom citronen som vi sparar till sist.
    Låt det hela koka upp och småputtra några minuter.
  • Skölj under tiden av kikärtorna och häll ner dom i såsen sen.
  • Låt grytan bli varm och pressa citron över och toppa med hackad koriander eller persilja.
  • Servera med basmatiris.

Nutrition

Kalorier: 518kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 13g | Fat: 38g | Mättat fett: 32g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 2g | Natrium: 121mg | Kalium: 779mg | Fiber: 11g | Socker: 7g | Vitamin A: 8464IU | Vitamin C: 7mg | Kalcium: 81mg | Järn: 6mg