Go Back
+ servings
Kikärtskakor med stora chokladbitar på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Kikärtskakor med choklad

Total tid30 minuter
Måltid: Fika, mellanmål
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, småkaka, småkakor
Yield: 25

Materials

  • 300 g kikärtsmjöl
  • tsk bikarbonat
  • 2 tsk kardemumma nystött
  • 50 g choklad 70%
  • ½ tsk salt
  • dl lönnsirap
  • 1 dl kokosolja flytande
  • 2-3 tsk mandelmjölk

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Blanda kikärtsmjöl, bikarbonat, kardemumma, hackad choklad och salt i en stor skål.
  • Rör ihop lönnsirap med smält kokosolja och mandelmjölk.
  • Blanda de våta ingredienserna med de torra väl till en deg. Om degen är för torr så tillsätt lite mer mandelmjölk i taget tills du får en smidig deg.
  • Rulla degen till små bollar och placera dem med jämna mellanrum på den förberedda bakplåten.
  • Grädda kakorna i ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna runt kanterna.
  • Låt kakorna svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
  • Förvara i en burk upp till 2 veckor.