Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kikärtskakor med choklad
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Fika, mellanmål
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
cookie, cookies, småkaka, småkakor
Yield:
25
Materials
300
g
kikärtsmjöl
1½
tsk
bikarbonat
2
tsk
kardemumma
nystött
50
g
choklad
70%
½
tsk
salt
1½
dl
lönnsirap
1
dl
kokosolja
flytande
2-3
tsk
mandelmjölk
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Blanda kikärtsmjöl, bikarbonat, kardemumma, hackad choklad och salt i en stor skål.
Rör ihop lönnsirap med smält kokosolja och mandelmjölk.
Blanda de våta ingredienserna med de torra väl till en deg. Om degen är för torr så tillsätt lite mer mandelmjölk i taget tills du får en smidig deg.
Rulla degen till små bollar och placera dem med jämna mellanrum på den förberedda bakplåten.
Grädda kakorna i ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna runt kanterna.
Låt kakorna svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
Förvara i en burk upp till 2 veckor.