Go Back
+ servings
Pepparkaksmuffins med en mjuk och kladdig konsistens på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Kladdiga pepparkaksmuffins

Dessa muffins smälter i munnen, och smakar jul. Så lätta och goda perfekt att bjuda på.
Förberedelser10 minuter
Active Time8 minuter
Total tid18 minuter
Måltid: Bakning, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Kladdkaka, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: kladdkaka, kladdkakor, kladdmuffins, muffins
Yield: 10

Materials

  • 125 gram smör smält
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Lite salt typ en nypa
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 100 gram vit choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smält smöret i mikron och ställ åt sidan.
  • Mät upp strösocker och ägg i en bunke. Rör ner vaniljsocker och lite salt.
  • Tillsätt vetemjölet, sedan smöret och till sist rör du ner kryddan och hackad vit choklad.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar eller i en smörad muffinsplåt.
  • Grädda i ugnen i 8-10 minuter. Ta ut låt svalna.