Go Back
+ servings
Två glas med kladdkakedessert, lager av grädde, choklad och bär.
Print
Inga röster än

Kladdkake dessert i glas med daimfluff och frystorkade hallon

En lättlagad och framförallt snabblagad dessert. Perfekt till nyår exempelvis!
Total tid15 minuter
Måltid: Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: dessert i glas, desserter, enkel dessert, kladdkaka, kladdkakor, nyår, nyårsdessert
Yield: 4 portioner

Materials

  • 1 kladdkaka skuren i mindre bitar
  • 2 dl grädde vispad
  • 250 g mascarpone
  • 6 stänger Daim små stänger, 1 stång till topping
  • hallon frystorkade eller färska till topping

Instruktioner

  • Vispa grädden. När grädden är vispad, rör ner mascarponen och vispa någon minut.
  • Hacka Daim och tillsätt det i fluffet.
  • Skär upp kladdkakan i mindre bitar.
  • Fyll botten av glasen med kladdkaksbitar, toppa med Daimfluffet och avsluta med hackad Daim och lite frystorkade hallon.