Go Back
+ servings
En skiva av kladdkaka rulltårta med krämig fyllning och socker på kanten.
Print
Inga röster än

Kladdkaksrulltårta

Den här festliga rulltårtan består av en kladdkaka med smörkräm.
Active Time45 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: choklad, chokladtårta, kladdkaka, rulltårta
Yield: 14

Materials

Kladdkaka:

  • 175 g margarin (eller smör)
  • 1,25 dl vatten
  • 3,5 dl Sukrin:1 (eller strösocker)
  • 1,5 dl kakao
  • 175 g Annas basmix

Fyllning:

  • 150 g margarin (eller smör)
  • 2 dl SukrinMelis (eller florsocker)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk hett vatten

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält matfettet i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
  • Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
  • Mixa kladdkakan till en slät deg som du sedan kavlar ut mellan två bakplåtspapper. Har kladdkakan blivit gräddad för länge så att den är lite torr så mixa den med 1-2 msk vatten.

Fyllning:

  • Vispa matfett, sötning och vanilj luftigt i en bunke.
  • Tillsätt vattnet och vispa ihop till en slät kräm.
  • Bred fyllningen på kladdkakan och rulla ihop. Kyl rulltårtan tills den känns riktigt fast så är den lättare att dela.