Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
~Kladdmuffinsgrotta med kärleksmumsglasyr och bryntsmör~
~Kladdmuffinsgrotta med kärleksmumsglasyr och bryntsmör~
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Kakor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka med choklad, desserter, fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor, kladdmuffins
Yield:
8
Materials
100
g
smör
2
st
ägg
2
dl
strösocker
3
msk
kakao
2
tsk
vaniljsocker
1 ½
dl
vetemjöl
2-3
nypor
flingsalt
Kärleksmumsglasyr:
50
g
smör
5-6
dl
florsocker
1
tsk
vaniljsocker
2
msk
kokt kaffe
2
msk
kakao
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
Smält smöret i en kastrull tills det har fått en brun färg (nästan till lite bränt) ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg och socker (använd inte elvisp).
Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
Fyll formarna till hälften med smet.
Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Ta ut dem när de är lagom kladdiga.
Kärleksmumsglasyr:
Blanda ihop glasyren.
Montering:
Gör en liten grop i muffinsen och häll/skeda i glasyren i varje muffins.
Strö över kokos.
Låt dem sedan svalna.