Go Back
+ servings
En kladdmuffin med chokladtopping och kokosflingor på en tallrik.
Print
Inga röster än

~Kladdmuffinsgrotta med kärleksmumsglasyr och bryntsmör~

~Kladdmuffinsgrotta med kärleksmumsglasyr och bryntsmör~
Active Time30 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med choklad, desserter, fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, kladdkaka, kladdkakor, kladdmuffins
Yield: 8

Materials

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2-3 nypor flingsalt

Kärleksmumsglasyr:

  • 50 g smör
  • 5-6 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kokt kaffe
  • 2 msk kakao

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ställ ut muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
  • Smält smöret i en kastrull tills det har fått en brun färg (nästan till lite bränt) ställ åt sidan.
  • Vispa ihop ägg och socker (använd inte elvisp).
  • Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen.
  • Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
  • Fyll formarna till hälften med smet.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
  • Ta ut dem när de är lagom kladdiga.

Kärleksmumsglasyr:

  • Blanda ihop glasyren.

Montering:

  • Gör en liten grop i muffinsen och häll/skeda i glasyren i varje muffins.
  • Strö över kokos.
  • Låt dem sedan svalna.