Go Back
+ servings
En portion äppelpaj med grädde och flingsalt på en vit tallrik, med äppelklyftor i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Knäckig äppelpaj med flingsalt

Här kommer recept på en så god äppelpaj med brynt smör och flingsalt, mums! Den blir riktigt knäckig och smaken himmelsk med det brynta smöret och flingsaltet. Vill man inte bryna smöret så smälter man det bara och blandar i resten av ingredienserna.
Total tid30 minuter
Måltid: Äppel, Pajer
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Äppel, äppelkaka, äppelpaj, äppelrecept, baka med äpple, fika
Yield: 4

Materials

  • 350 gr äpple i skivor
  • kanel
  • kardemumma

Pajdeg:

  • 150 gr smör
  • 1,5 dl mjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,75 dl socker
  • 0,75 dl rårörsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 nypor flingsalt

Instruktioner

  • Lägg äppelskivorna i en form.
  • Pudra över kanel och kardemumma.

Pajdeg:

  • Smält eller bryn smöret.
  • Blanda i övriga ingredienser.
  • Ta 2-3 små nypor med flingsalt och rör ner i smeten.
  • Klicka ut smeten över äpplena i formen.
  • Grädda på 175 grader i 35-40 minuter eller tills pajen fått fin gyllene färg.
  • Låt svalna.
  • Servera ljummen/rumsvarm med vaniljglass eller vaniljvisp!