Kokos-havrekakor med chokladägg
Knapriga och lite sega havrekakor med extra kokosflingor i degen. Snabba och enkla att baka och dessutom ett lätt alternativ att baka med barn. Toppa med krossade chokladägg så här i påsktider, annars går det lika bra med chokladknappar.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Fika, Kakor, Påsk, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookies, havrekakor, påsk, påskrecept
Yield: 10
- 125 g smör
- 1 dl socker
- 2 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl kokosflingor
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- ca 10 chokladägg
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa smör och socker mjukt.
Tillsätt de torra ingredienserna, förutom påskäggen, och rör ihop till en deg.
Dela degen i 10 delar och rulla till bollar. Lägg på en plåt och platta lätt till bollarna.
Hacka eller krossa chokladäggen. Tryck lite lätt in äggbitarna i ytan på kakorna.
Grädda kakorna i ca 12-15 minuter.
Jämna gärna till kakorna genom att snurra ett kakmått runt kanterna då de tas från ugnen. Låt svalna innan de flyttas från plåten.