Go Back
+ servings
En skål med havrekakor dekorerade med chokladägg och kokosflingor.
Print
Inga röster än

Kokos-havrekakor med chokladägg

Knapriga och lite sega havrekakor med extra kokosflingor i degen. Snabba och enkla att baka och dessutom ett lätt alternativ att baka med barn. Toppa med krossade chokladägg så här i påsktider, annars går det lika bra med chokladknappar.
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Fika, Kakor, Påsk, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookies, havrekakor, påsk, påskrecept
Yield: 10

Materials

  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • ca 10 chokladägg

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Vispa smör och socker mjukt.
  • Tillsätt de torra ingredienserna, förutom påskäggen, och rör ihop till en deg.
  • Dela degen i 10 delar och rulla till bollar. Lägg på en plåt och platta lätt till bollarna.
  • Hacka eller krossa chokladäggen. Tryck lite lätt in äggbitarna i ytan på kakorna.
  • Grädda kakorna i ca 12-15 minuter.
  • Jämna gärna till kakorna genom att snurra ett kakmått runt kanterna då de tas från ugnen. Låt svalna innan de flyttas från plåten.