Go Back
+ servings
Tre glas med kokoschiapudding toppad med mango, apelsin och kokosflingor.
Print
Inga röster än

Kokoschiapudding med mango, apelsin och vanilj

Ett recept som har cirkulerat runt på sistone är chiapudding med kokos och mango! Det ser så gott ut så var tvungen att pröva, jag gjorde en liten twist på den och tillsatte färskpressad apelsinsaft, vanilj proteinpulver och lite agavesirap.
Total tid10 minuter
Måltid: Frukost, mellanmål
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fräscht och gott, mellis
Yield: 3 stora glas
Calories: 271kcal

Materials

  • 3 dl kokosmjök
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • 2,5 dl mango färsk eller frusen
  • 1 msk vaniljproteinpulver
  • 1 msk agavesirap
  • 4 msk chiafrön

Instruktioner

  • Pressa 1-2 apelsiner. Du behöver 1 dl.
  • Mixa ihop kokosmjölk, färskpressad apelsinsaft, vanilj proteinpulver, agavesirap och mango i en blender.
  • Häll upp i en bunke och tillsätt chiafröna och rör runt ordentligt. Jag brukar låta chiapuddingen stå och ”dra till sig” en stund.
  • Sedan häller jag upp i glas, täck med plastfolie och ställ in i kylen några timmar eller helst över natten. Detta är ju en perfekt frukost att förbereda dagen före!

Nutrition

Kalorier: 271kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 22g | Mättat fett: 19g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,003g | Kolesterol: 1mg | Natrium: 15mg | Kalium: 433mg | Fiber: 2g | Socker: 14g | Vitamin A: 970IU | Vitamin C: 48mg | Kalcium: 40mg | Järn: 4mg