Go Back
+ servings
En drink med koriander och kokosgrädde i ett fyrkantigt glas på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Koriander och kokossour

Den här drinken var nog vår första käftsmäll hemma. Dels för att vi älskar koriander, men framför allt för kokosskummet. Och ja, vi vet att koriander kan vara omdebatterad – för vissa smakar det fräscht och härligt, för andra… ja, lite som diskmedel. Om du är i ”smakar tvål”-lägret beklagar vi detta sorgliga (men hoppas att kokos och lime hjälper!).
Förberedelser20 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Drickbart, Drinkar
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fredagsdrink, veckans drink
Yield: 1 drink

Equipment

  • Sifon
  • Shaker

Materials

  • 5 cl tequila
  • 3 cl limesaft färskpressad
  • 2 cl sockerlag med koriander och jalapeño*
  • Kokosskum*

Ingredienser för sockerlag (räcker till cirka 5-6 drinkar)

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 0,5 st färsk jalapeño

Kokosskum (räcker till cirka 15 drinkar)

  • 5 dl kokosmjölk
  • 100 g socker

Instruktioner

Sockerlag med koriander och jalapeño

  • Värm upp vatten, socker och en halv jalapeño (smaka först på den för att kunna justera styrkan) sjud tills att sockret löst upp sig. Låt svalna.
  • Lägg i en halv kruka koriander, mixa och sila av. Förvara i kyl.

Kokosskum

  • Värm upp kokosmjölken och socker, sjud tills sockret löst upp sig.
  • Häll i sifonen (0,5 l). I med 2 patroner och skaka.
    Kyl ned.

Gör drinken så här

  • Häll i gin, lime, sockerlag i en shaker tillsammans med is och skaka tills den blir kall.
  • Häll i ett glas
  • Toppa med kokosskummet från sifonen.

Anteckning

Har du inte sifon - sök på vispad kokosgrädde på köket.se @alexanderpelli för att få till ett liknande skum.