Korvgryta
En enkel korvgryta med grönsaker som är otroligt lättlagad och kommer passa hela familjen!
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Korv, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: korvrecept, lättlagat, middag för hela familjen
Yield: 4 portioner
Calories: 383kcal
- 400 g korv
- 1 st gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 400 g passerade tomater
- 2 msk Kalvfond, koncentrerad
- 1 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 msk torkad oregano
- 100 g broccoli
- 100 g blomkål
- 1 st paprika Valfri färg
- 1 msk sriracha Valfritt
- Nymalen svartpeppar efter smak
Skär korven i önskad form.
Bryn korven i en traktörpanna i lite smör.
Skär under tiden upp grönsakerna i mindre bitar.
Löken och vitlöken till korven och låt den fräsa med någon minut.
Slå på passerade tomater, grädde, kalvfond, oregano och skölj ur tomatförpackningen med vatten för att få ut allt.
Tillsätt sedan blomkål och broccoli, då dom behöver lite tid för att bli mjuka. Låt det hela koka upp och sedan stå och puttra i cirka 10 minuter.
Blanda ner paprika och smaksätt med lite sriracha om du vill. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra några minuter till så paprikan börjar mjukna, men ändå har lite tuggmotstånd.
Servera med ris, pasta eller kokt potatis.
Kalorier: 383kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 14g | Fat: 32g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Kolesterol: 127mg | Natrium: 172mg | Kalium: 511mg | Fiber: 3g | Socker: 7g | Vitamin A: 1893IU | Vitamin C: 73mg | Kalcium: 117mg | Järn: 3mg