Go Back
+ servings
Två skålar med köttfärssoppa och en bit bröd på en yta av metall.
Print
Inga röster än

Köttfärssoppa

En mustig och värmande god soppa som passar lika bra på helgen som till vardags. Lyxa till det med ett gott bröd och en klick créme fraiche till.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: familjmiddag, Köttfärsrecept, Lättlagat, Mat, Soppa
Kök: Skandinaviskt
Keyword: huvudrätt, klassiskt sopprecept, köttfärssoppa, lättlagad vardagsmat, vardagsmat
Yield: 4

Materials

  • ca. 800 g köttfärs
  • 4 potatisar
  • 4 morötter
  • ½ purjolök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ca. 3 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 2 tärningar grönsaksbuljong eller köttbuljong
  • ca. 8 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver
  • chiliflakes

Instruktioner

  • Skala och hacka grönsakerna.
  • Fräs sedan grönsakerna i smör eller olja på ganska hög värme, men inte full effekt.
  • Tillsätt köttfärsen och och bryn tills den börjar få färg och går sönder, häll då i tomatpuré och bryn en stund till.
  • Häll över tomaterna och fyll upp med vatten så att det täcker köttet och grönsakerna väl, en del kommer att koka bort.
  • Tillsätt buljongtärningarna och låt sedan puttra tills grönsakerna är mjuka, smaka sedan av med de andra kryddorna.
  • Servera med en klick créme fraiche och ett gott bröd.

Anteckning

För mildare smak kan man blanda i lite grädde.