Go Back
+ servings
En skål med kraftpasta blandad med räkor och grönsaker, dekorerad med färsk persilja.
Print
Inga röster än

Krämig kräftpasta

Krämig kräftpasta med vitlök, chili, och hummerfond – fyllig och smakrik med citron och persilja, perfekt för både vardag och fest.
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips, Pasta
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: skaldjurspasta, snabblagad middag
Yield: 4 portioner
Calories: 692kcal

Materials

  • 400 g valfri pasta cirka
  • 2 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 dl pastavatten
  • 3 msk hummerfond
  • 1 knippe persilja finhackad
  • 3 msk citronsaft
  • 200 g kräftstjärtar

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. (Påbörja såsen under tiden)
  • Finhacka vitlök, röd chili & schalottenlök. Halvera körsbärstomaterna.
  • Hetta upp en panna på medelvärme & fräs vitlök, chili, schalottenlök & fänkålsfrön mjukt utan att få färg.
  • Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund för att få bort beskan och mer sötma i tomatpurén.
  • Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och låt dem gå med tills de karamelliseras.
  • Tillsätt grädde, hummerfond & citron. Låt koka ihop i ca 10-15min.
  • Späd såsen med pastavatten (den ska vara ganska simmig) innan du lägger i 2/3 av kräftstjärtarna/räkorna och den finhackade persiljan. Lägg i pastan och blanda försiktigt men väl.
  • Lägg upp på tallrikar och garnera med resten av kräftstjärtarna/räkorna och lite persilja. Servera!

Anteckning

Har du inte kräftstjärtar så kan du självklart använda andra skaldjur, till exempel räkor.

Nutrition

Kalorier: 692kcal | Carbohydrates: 81g | Protein: 25g | Fat: 31g | Mättat fett: 18g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Kolesterol: 93mg | Natrium: 53mg | Kalium: 511mg | Fiber: 4g | Socker: 6g | Vitamin A: 2557IU | Vitamin C: 32mg | Kalcium: 106mg | Järn: 3mg