Krämig kräftpasta med vitlök, chili, och hummerfond – fyllig och smakrik med citron och persilja, perfekt för både vardag och fest.
Total tid25 minuterminuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips, Pasta
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: skaldjurspasta, snabblagad middag
Yield: 4portioner
Calories: 692kcal
Materials
400gvalfri pastacirka
2mskolivolja
4stvitlöksklyftor
1ströd chili
2stschalottenlökar
1mskmortlade fänkålsfrön
200gkörsbärstomater
1msktomatpuré
3dlmatlagningsgrädde
2-3dlpastavatten
3mskhummerfond
1knippe persiljafinhackad
3mskcitronsaft
200gkräftstjärtar
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. (Påbörja såsen under tiden)
Finhacka vitlök, röd chili & schalottenlök. Halvera körsbärstomaterna.
Hetta upp en panna på medelvärme & fräs vitlök, chili, schalottenlök & fänkålsfrön mjukt utan att få färg.
Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund för att få bort beskan och mer sötma i tomatpurén.
Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och låt dem gå med tills de karamelliseras.
Tillsätt grädde, hummerfond & citron. Låt koka ihop i ca 10-15min.
Späd såsen med pastavatten (den ska vara ganska simmig) innan du lägger i 2/3 av kräftstjärtarna/räkorna och den finhackade persiljan. Lägg i pastan och blanda försiktigt men väl.
Lägg upp på tallrikar och garnera med resten av kräftstjärtarna/räkorna och lite persilja. Servera!
Anteckning
Har du inte kräftstjärtar så kan du självklart använda andra skaldjur, till exempel räkor.