Go Back
+ servings
En kramig kycklingrätt med basilikablad och rostade nötter i en ugnsform.
Print
Inga röster än

Krämig kyckling

En krämig kycklinggratäng med broccoli, färskost och mandelspån – perfekt till middag med smak av basilika och citron.
Total tid40 minuter
Måltid: Barnvänligt, Gratänger, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkla kycklingrätter, lättlagade kycklingrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 473kcal

Materials

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 100 g broccoli skuren i små bitar
  • 3 dl grädde
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 150 g naturell färskost
  • 1 kruka färsk basilika finhackad
  • Citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Mandelspån
  • Riven parmesanost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.
  • Värm en panna med olivolja och fräs gul lök och vitlök tills de är mjuka. Vänd ner broccolin.
  • Häll i grädden, färskosten och kycklingbuljongtärningen. Låt koka ihop tills såsen får rätt konsistens.
  • Vänd ner basilikan och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  • Häll såsen över kycklingen och toppa med riven parmesanost och mandelspån.
  • Gratinera i ugnen tills kycklingen är genomstekt och gratängen fått fin färg, ca 15-20 minuter.
  • Servera med ris eller kokt potatis.

Nutrition

Kalorier: 473kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 10g | Fat: 44g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 12g | Kolesterol: 127mg | Natrium: 6773mg | Kalium: 293mg | Fiber: 1g | Socker: 9g | Vitamin A: 1776IU | Vitamin C: 23mg | Kalcium: 151mg | Järn: 1mg