Krämig kyckling
En krämig kycklinggratäng med broccoli, färskost och mandelspån – perfekt till middag med smak av basilika och citron.
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Gratänger, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkla kycklingrätter, lättlagade kycklingrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 473kcal
- 4 st kycklingfiléer
- 1 msk olivolja
- 1 st gul lök finhackad
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 100 g broccoli skuren i små bitar
- 3 dl grädde
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 150 g naturell färskost
- 1 kruka färsk basilika finhackad
- Citronsaft
- Salt
- Svartpeppar
- Mandelspån
- Riven parmesanost
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Värm en panna med olivolja och fräs gul lök och vitlök tills de är mjuka. Vänd ner broccolin.
Häll i grädden, färskosten och kycklingbuljongtärningen. Låt koka ihop tills såsen får rätt konsistens.
Vänd ner basilikan och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
Häll såsen över kycklingen och toppa med riven parmesanost och mandelspån.
Gratinera i ugnen tills kycklingen är genomstekt och gratängen fått fin färg, ca 15-20 minuter.
Servera med ris eller kokt potatis.
Kalorier: 473kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 10g | Fat: 44g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 12g | Kolesterol: 127mg | Natrium: 6773mg | Kalium: 293mg | Fiber: 1g | Socker: 9g | Vitamin A: 1776IU | Vitamin C: 23mg | Kalcium: 151mg | Järn: 1mg