Go Back
+ servings
En tallrik med korv, potatissallad och skivade rödbetor på en blå tallrik.
Print
Inga röster än

Krämig potatissallad

Total tid1 timme
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Potatisrecept, Sallader, Tillbehör
Kök: Skandinaviskt
Keyword: midsommar, midsommarmat
Yield: 4 portioner
Calories: 744kcal

Materials

  • 8 st medelstora potatisar av fast sort eller ett gäng färskpotatisar Cirka 800-1000 gram
  • 1 st rödlök Eller en dm purjolök
  • 5 dl créme fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk färsk gräslök finhackad
  • 1 msk färsk dill finhackad
  • 1 msk färsk persilja finhackad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 msk kapris kan uteslutas
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt & peppar efter smak

Instruktioner

Koka potatisen:

  • Skala potatisen och koka den mjuk i rikligt saltat vatten.
  • Häll av vattnet och låt potatisen svalna helt.

Förbered dressingen:

  • Skala och skiva rödlöken tunt, lägg i en stor bunke.
  • Tillsätt övriga ingredienser till dressingen.
  • Rör ihop allt ordentligt och ställ i kylen medan potatisen svalnar.

Blanda salladen:

  • När potatisen är sval, skär den i lagom stora bitar.
  • Vänd ner potatisen i dressingen och rör försiktigt ihop allt.
  • Smaka av med salt och peppar.

Låt vila:

  • Låt potatissalladen stå kallt en stund innan servering så smakerna hinner sätta sig.

Nutrition

Kalorier: 744kcal | Carbohydrates: 41g | Protein: 8g | Fat: 62g | Mättat fett: 19g | Fleromättat fett: 23g | Enkelomättat fett: 14g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 95mg | Natrium: 385mg | Kalium: 1022mg | Fiber: 5g | Socker: 6g | Vitamin A: 976IU | Vitamin C: 42mg | Kalcium: 159mg | Järn: 2mg