Go Back
+ servings
En tallrik med krämig räkpasta bestående av tagliatelle, räkor och tomater.
Print
Inga röster än

Krämig räkpasta

Active Time30 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Pasta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Enkla pastarecept, Goda pastarecept, höstmiddag, lättlagad pasta, lyxig pastarätt
Yield: 4 portioner
Calories: 678kcal

Materials

  • ca 400 g spagetti
  • 2 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 dl pastavatten
  • 3 msk hummerfond
  • 1 knippe dill finhackad
  • 3 msk citronsaft
  • 200 g räkor eller kräftstjärtar skalade

Instruktioner

  • Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
  • Finhacka vitlök, röd chili och schalottenlöken. Halvera körsbärstomaterna.
  • Hetta upp en panna på medelvärme och fräs vitlök, chili, schalottenlök och fänkålsfrön mjukt utan att få färg.
  • Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund för att få bort beskan och mer sötma i tomatpurén.
  • Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och låt dem gå med tills de karamelliseras.
  • Tillsätt grädde, hummerfond och citron. Låt koka ihop i ca 10-15 minuter.
  • Späd såsen med pastavatten (den ska vara ganska simmig) innan du lägger i 2/3 av kräftstjärtarna/räkorna och den finhackade dillen. Lägg i pastan och blanda försiktigt men väl.
  • Lägg upp på tallrikar och garnera med resten av kräftstjärtarna/räkorna och en dillkvist. Servera!

Nutrition

Kalorier: 678kcal | Carbohydrates: 80g | Protein: 23g | Fat: 30g | Mättat fett: 18g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 148mg | Natrium: 322mg | Kalium: 476mg | Fiber: 4g | Socker: 6g | Vitamin A: 1463IU | Vitamin C: 13mg | Kalcium: 110mg | Järn: 2mg