Go Back
+ servings
En skål med krispig färskpotatis toppad med parmesanost och gräslök.
Print
Inga röster än

Krispig färskpotatis med parmesan

Krispig färskpotatis med parmesan och gräslök, ett hett tips till sommarens grillkvällar.
Förberedelser10 minuter
Active Time7 timmar 30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: familjmiddag, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Mat, Middagstips, Smårätter, Tillbehör
Kök: Skandinaviskt
Keyword: goda recept med potatis, grilltillbehör, tillbehör till kött
Yield: 4 portioner

Materials

  • 4 port färskpotatis
  • rapsolja eller olivolja
  • salt
  • vitlökspeppar
  • ev. örter gräslök, persilja
  • parmesan riven

Instruktioner

  • Dela färskpotatis i bitar om de är lite större.
  • Lägg potatisbitarna på en plåt och häll på lite god olja.
  • Krydda med salt, vitlökspeppar och eventuellt någon ört.
  • Tillaga i ugnen på ca 215 grader tills de är krispiga och nästan helt klara.
  • Ta ut och strö över riven parmesanost. Gratinera i ytterligare 5-10 minuter.
  • Strö över hackad gräslök.
  • Servera direkt till det grillade.