Go Back
+ servings
Kycklingfiléer i en krämig dragonsås i en svart panna, med potatis och tomater i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Kyckling i dragonsås

Kyckling i krämig dragonsås med rostad potatis – smakrik, fyllig och enkel att laga. Perfekt till både vardag och helg!
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkelt kycklingrecept, lättlagat med kyckling
Yield: 4 portioner
Calories: 382kcal

Materials

  • 4 st kycklingfiléer 900 g
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 -3 msk olivolja till stekning

Såsen:

  • 1 st schalottenlök eller gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 25 g smör till stekning
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 st kycklingbuljongtärning löses upp i 2,5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Dela kycklingfiléerna på mitten så att du får tunna filéer.
  • Krydda kycklingen med paprikapulver, salt och peppar. Massera in kryddorna ordentligt.
  • Värm upp en stekpanna med olja på medelhög värme. Bryn kycklingen på båda sidor i cirka 2 minuter per sida, eller tills den får en fin stekyta. Lägg över kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan (den behöver inte vara helt genomstekt).
  • Skala vitlöken och löken, och finhacka dem. Fräs dem i samma panna i några minuter tills de blir mjuka. Tillsätt dragon och fräs ytterligare några minuter.
  • Lös upp buljongtärningen i hett vatten och häll ner i pannan. Tillsätt matlagningsgrädden, smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.
  • Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt allt puttra ihop i 5–7 minuter. Såsen kommer att tjockna något.

Anteckning

Vill du göra detta glutenfritt, så kan du utesluta vetemjölet och sedan reda såsen med lite maizena utrört i kallt vatten som du blandar ner i såsen.

Nutrition

Kalorier: 382kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 7g | Fat: 36g | Mättat fett: 21g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 10g | Transfett: 0,2g | Kolesterol: 102mg | Natrium: 6784mg | Kalium: 184mg | Fiber: 0,2g | Socker: 7g | Vitamin A: 1395IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 110mg | Järn: 1mg