Go Back
+ servings
En ugnsform med kyckling i dragon och dijonsås, dekorerad med färsk persilja.
Print
Inga röster än

Kyckling med dijon & dragonsås

En enkel kycklingrätt med champinjoner i en god sås med smak av dijon och dragon.
Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Mat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkla kycklingrecept, lättlagat med kyckling
Yield: 4 portioner
Calories: 404kcal

Materials

  • 600 g kycklingfilé funkar lika bra med fläskfilé eller fläskkotletter
  • 200 g champinjoner
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ tsk torkad dragon
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 msk riven parmesan
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär champinjonerna och stek dem i några minuter, salta och lägg åt sidan.
  • Skär kycklingen och bryn den i några minuter. Salta och peppra.
  • Lägg över kycklingen i en ugsfast form och strö champinjonerna över.
  • Koka upp grädde, crème fraiche, vatten, buljongtärning, senap, soja, parmesan och dragon. Rör så att buljongtärningen löser sig.
  • Häll såsen över kycklingen.
  • Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
  • Servera med ris eller potatis och en god sallad.

Nutrition

Kalorier: 404kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 36g | Fat: 27g | Mättat fett: 15g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 168mg | Natrium: 228mg | Kalium: 799mg | Fiber: 1g | Socker: 3g | Vitamin A: 946IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 74mg | Järn: 1mg