Go Back
+ servings
En tallrik med kyckling tikka masala, ris och en skål med sallad.
Print
Inga röster än

Kyckling Tikka Masala

Krämig Kyckling Tikka Masala med mustiga kryddor, fyllig tomatsås och len grädde – en smakrik klassiker som passar både vardag och helg!
Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Kök: Indiskt
Keyword: smakrikt kycklingrecept, snabblagat med kyckling
Yield: 4 portioner

Materials

  • 50 g smör
  • 2 st gula lökar tunt skivade
  • 5 st klyftor vitlök rivna
  • 2 msk färsk ingefära riven
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk garam masala
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 2 st kycklingbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • 40 g fryst hackad koriander
  • 4 st kycklingfiléer
  • olja + smör till stekning av kycklingen
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt.
  • Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut.
  • Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut.
  • Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
  • Häll sedan på passerade tomater, grönsaksbuljong och grädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  • Lägg i spenaten.
  • Stek kycklingfiléerna i en stekpanna så de får fin yta. Skär dem sedan i munsbitar. Lägg dem sedan i såsen. Blanda runt försiktigt. Låt kycklingen gå klart i såsen. Ca 10-15 min.
  • Servera kyckling tikka masala med ris och yoghurt.