Kyckling Tikka Masala
Krämig Kyckling Tikka Masala med mustiga kryddor, fyllig tomatsås och len grädde – en smakrik klassiker som passar både vardag och helg!
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Middagstips
Kök: Indiskt
Keyword: smakrikt kycklingrecept, snabblagat med kyckling
Yield: 4 portioner
- 50 g smör
- 2 st gula lökar tunt skivade
- 5 st klyftor vitlök rivna
- 2 msk färsk ingefära riven
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk malen koriander
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk garam masala
- 1 msk tomatpuré
- 500 g passerade tomater
- 2 st kycklingbuljongtärningar
- 3 dl grädde
- 40 g fryst hackad koriander
- 4 st kycklingfiléer
- olja + smör till stekning av kycklingen
- salt
- peppar
Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt.
Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut.
Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut.
Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
Häll sedan på passerade tomater, grönsaksbuljong och grädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
Lägg i spenaten.
Stek kycklingfiléerna i en stekpanna så de får fin yta. Skär dem sedan i munsbitar. Lägg dem sedan i såsen. Blanda runt försiktigt. Låt kycklingen gå klart i såsen. Ca 10-15 min.
Servera kyckling tikka masala med ris och yoghurt.