Go Back
+ servings
Kycklingfrikadeller i currysås serverade med ris och grönsallad på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Kycklingfrikadeller i currysås

Total tid30 minuter
Måltid: Barnvänligt, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagat med kycklingfärs, recept med kycklingfärs
Yield: 4 portioner
Calories: 430kcal

Materials

FRIKADELLER:

  • 2 msk ströbröd
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk mynta
  • 1 msk limejuice
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st gul lök finhackad
  • 5 dl hönsbuljong

CURRYSÅS:

  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk curry
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong från kokningen av frikadellerna
  • 2 dl grädde
  • Citronsaft
  • Finhackad persilja
salt och peppar

Instruktioner

Frikadellerna

  • Blanda samtliga ingredienser till frikadellerna, och arbeta samman till en smidig färs.
  • Forma färsen med vattensköljda händer till köttbullar.
  • Koka upp buljongen i en gryta, lägg i frikadellerna och låt dem sjuda ca 5 minuter. Lyft upp dem med en hålslev och lägg dem på ett fat.

Currysåsen

  • Under vispning; Fräs vitlök och curry snabbt i smöret utan att det tar färg.
  • Vispa i mjölet och sedan hönsbuljong & grädde. Låt sjuda under omrörning i cirka 5 minuter tills den tjocknar.
  • Smaka av med citronsaft, persilja, salt och peppar.
  • Lägg ner frikadellerna i såsen och låt dem bli riktigt varma.
  • Servera med kokt ris och sallad eller kokt broccoli.

Nutrition

Kalorier: 430kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 28g | Fat: 31g | Mättat fett: 15g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 10g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 172mg | Natrium: 479mg | Kalium: 919mg | Fiber: 0,1g | Socker: 5g | Vitamin A: 806IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 51mg | Järn: 2mg