Go Back
+ servings
En skål med pastasallad som innehåller grönsaker och riven ost på toppen.
Print
Inga röster än

Kycklingpasta med parmesanost

Active Time20 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Enkla pastarecept, Goda pastarecept, huvudrätt, lättlagad pasta, lunch
Yield: 4

Materials

  • 4 port pasta
  • 1 msk olivolja extra virgin
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök finhackad
  • 3 vitlöksklyftor finhackade
  • 250 g körsbärstomater halverade
  • 2 dl créme fraîche med vitlök och parmesan
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl pastavatten
  • 2 dl färsk persilja finhackad
  • citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost riven

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Hetta upp en panna med olivolja. Stek kycklingen så den får fin färg.
  • Tillsätt gul lök och vitlök. Låt mjukna. Tillsätt körsbärstomaterna och fräs ytterligare 1 minut.
  • Vänd ner créme fraîche och kycklingbuljongtärningen. Låt puttra tills pastan är klar.
  • Späd såsen till önskvärd konsistens med pastavatten. Häll av pastan.
  • Vänd ner persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Blanda pastan i såsen. Servera med mer riven parmesan.