Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Kycklingpasta med parmesanost
Active Time
20
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
Enkla pastarecept, Goda pastarecept, huvudrätt, lättlagad pasta, lunch
Yield:
4
Materials
4
port
pasta
1
msk
olivolja
extra virgin
500
g
kycklingfärs
1
gul lök
finhackad
3
vitlöksklyftor
finhackade
250
g
körsbärstomater
halverade
2
dl
créme fraîche med vitlök och parmesan
1
kycklingbuljongtärning
2
dl
pastavatten
2
dl
färsk persilja
finhackad
citronsaft
salt
svartpeppar
parmesanost
riven
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp en panna med olivolja. Stek kycklingen så den får fin färg.
Tillsätt gul lök och vitlök. Låt mjukna. Tillsätt körsbärstomaterna och fräs ytterligare 1 minut.
Vänd ner créme fraîche och kycklingbuljongtärningen. Låt puttra tills pastan är klar.
Späd såsen till önskvärd konsistens med pastavatten. Häll av pastan.
Vänd ner persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Blanda pastan i såsen. Servera med mer riven parmesan.