Go Back
+ servings
En skål med kycklingpasta toppad med riven parmesanost och örter.
Print
5 av 3 röster

Kycklingpasta med vitlök, citron och parmesan

Total tid20 minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Pasta, Snabbmat
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: lättlagad pasta, lättlagade kycklingrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 604kcal

Materials

  • Ca. 400 g valfri pasta till 4 portioner
  • 1 msk olivolja extra virgin
  • 400 g kyckling strimlad
  • 1 st gul lök finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 dl créme fraîche med vitlök & parmesan
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 dl pastavatten
  • 1 dl färsk persilja finhackad
  • Citronsaft
  • Salt & svartpeppar
  • Riven parmesan

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Hetta upp en panna med olivolja. Stek kycklingen så den får fin färg.
  • Tillsätt gul lök & vitlök. Låt mjukna.
  • Vänd ner crème fraiche och kycklingbuljongtärningen. Låt puttra tills pastan är klar.
  • Späd såsen till önskvärd konsistens med pastavatten. Häll av pastan.
  • Vänd ner persilja. Smaka av med citronsaft, salt & peppar.
  • Blanda pastan i såsen. Servera med mer riven parmesan.
    Pasta med kyckling, vitlök, citron och parmesan i en svart skål.

Nutrition

Kalorier: 604kcal | Carbohydrates: 79g | Protein: 37g | Fat: 15g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 94mg | Natrium: 811mg | Kalium: 806mg | Fiber: 4g | Socker: 5g | Vitamin A: 2448IU | Vitamin C: 35mg | Kalcium: 119mg | Järn: 3mg