Go Back
+ servings
En tallrik med pasta i tomatsås, toppad med riven ost och färsk basilika.
Print
Inga röster än

Läcker tomatsås med soltorkad tomat & riven fetaost

Enkel vardagshöjdare som kan imponera!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Huvudrätt, vardag
Kök: Italian
Keyword: pastasås, tomatsås, vardagsmat
Yield: 4

Materials

  • 1 bit fetaost
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 1 knippe persilja litet knippe
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 burkar tomatkross
  • 1 burk soltorkade tomater skivade
  • 50 g smör
  • pasta valfri sort
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Instruktioner

  • Lägg fetaosten i frysen och låt den frysa över natten.
  • Hacka alla grönsaker, inklusive stjälkarna från persiljan.
  • Fräs allt mjukt i lite olivolja.
  • Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
  • Slå på tomatkross och soltorkade tomater.
  • Låt småputtra i ca 20 minuter.
  • Mixa såsen helt slät.
  • Mixa sedan ner smör.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda såsen med nykokt pasta.
  • Riv rikligt med feta ost på!