Go Back
+ servings
En gryta med långkokt chili som innehåller högrev och olika grönsaker som paprika och morötter.
Print
Inga röster än

Långkokt chili på högrev

En mycket smakrik och lite het ”Chili” på högrev som fått puttra i mer än fem timmar. Serverades med en sötpotatispuré
Förberedelser30 minuter
Active Time5 timmar
Total tid5 timmar 30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grytor, Huvudrätt, Kött, Lunch, Middagstips, Storkok
Kök: Amerikanskt, Mexikanskt
Keyword: kryddstark mat, långkok
Yield: 4 portioner

Materials

  • 1 st torkad Anchochili blötlagd i varmt vatten och finhackad.
  • 1 st vanlig röd chili finhackad
  • 2 st gula lökar grovhackade
  • 5-6 st rivna vitlöksklyftor
  • 800-1000 g högrev skuren i tärningar
  • 800-1000 g ostronskivling riven i centimeterbreda strimlor
  • 2 st tärnade stora morötter
  • 3 st tärnade palsternackor
  • 2 paket tärnat bacon
  • 0,5 msk chilipulver
  • 0,5 msk spiskummin
  • 0,5 msk torkad koriander
  • 0,5 msk oregano
  • 0,5 matsked salt
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk fond av kalv eller oxe
  • 4 st lagerblad
  • 5 st kvistar timjan
  • 3 st paprikor i olika färger.
  • 0,5 liter öl gärna något mörkare
  • Smör att steka i

Instruktioner

  • Gör mice en place om ni vill; tärna, skiva, hacka, mät upp och strimla och/eller riv. Det blir mycket roligare tycker jag.
    Blandade ingredienser för långkokt chili, inklusive högrev, grönsaker och kryddor.
  • Stek svampen i smör, börja med en liten klick och stek på medelhög värme. När pannan är torr och svampen börjar få färg kan du tillsätta mer smör och salta och peppra. Låt svampen få ordentligt med färg, detta tar tid.
  • Stek svampen i omgångar.
  • Lägg ner svampen i grytan, allteftersom den blir klar, en stor, tjockbottnad gryta.
  • När svampen är klar är det baconets tur. Lite smör och allt bacon samtidigt i en stor stekpanna. Stek det knaprigt och lägg över det till grytan.
  • Stek sedan köttet i stekflottet från baconet tills det får fin yta.
  • Häll ner alla kryddor och stek en liten stund till.
  • Häll över ölen och koka upp.
  • Häll över allt till grytan och lägg ner timjan och lagerblad.
  • Fyll på med vattnet, koka upp och låt puttra under lock på svag värme i många härliga timmar.
  • Titta till och rör om lite försiktigt ibland.
  • Lägg i paprikan sista 15-20 min