Go Back
+ servings
En skål med lasagnesoppa som innehåller pasta, grönsaker och en klick ost.
Print
Inga röster än

Lasagnesoppa

En krämig och smakrik soppa som påminner om smakerna i en traditionell lasagne, fast i soppform. Det är en härlig och fyllande soppa, perfekt för kalla dagar!
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Köttfärsrecept, Middagstips, Soppa
Kök: Italian
Keyword: familjemat, lasagne, vardagsmat
Yield: 4 portioner

Materials

  • 500 g blandfärs
  • 3 st salsiccia korvar med vitlök och örter
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • En klick smör till stekning
  • 1 liter kycklingbuljong 2 st tärningar + vatten
  • 400 g pastasås Classico Barilla
  • 2,5 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 näve färsk spenat valfritt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 5 dl mafalda Corta pasta

Topping:

  • 1 förp ricotta
  • ½ förp fryst persilja
  • Lite färsk persilja
  • Lite chiliflakes

Instruktioner

  • Häll i lite smör i en gryta. Snitta upp korvarna och töm ut innehållet i en gryta tillsammans med blandfärsen. Stek tills det är nästan är brynt.
  • Tillsätt hackad lök och pressad vitlök, fräs tills den börjar mjukna.
  • Tillsätt tomatpuré, pastasås, kycklingbuljong, basilika, oregano, rosmarin, timjan, vitlökspulver, lökpulver och smaka av med salt och peppar.
  • Låt koka upp och tillsätt sedan pastan. Lägg på ett lock och låt koka i ca 10 minuter. Ta av grytan från plattan, häll i matlagningsgrädden och rör om.
  • Vispa ricottan med elvisp i ca 1 minut och blanda i fryst persilja.
  • Häll soppan i en skål och lägg en skopa av ricottan ovanpå. Toppa med lite färsk persilja och lite chiliflakes.
  • Servera.