Lasagnesoppa
En krämig och smakrik soppa som påminner om smakerna i en traditionell lasagne, fast i soppform. Det är en härlig och fyllande soppa, perfekt för kalla dagar!
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Köttfärsrecept, Middagstips, Soppa
Kök: Italian
Keyword: familjemat, lasagne, vardagsmat
Yield: 4 portioner
- 500 g blandfärs
- 3 st salsiccia korvar med vitlök och örter
- 5 st vitlöksklyftor
- 1 st gul lök
- En klick smör till stekning
- 1 liter kycklingbuljong 2 st tärningar + vatten
- 400 g pastasås Classico Barilla
- 2,5 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad basilika
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 näve färsk spenat valfritt
- Salt
- Svartpeppar
- 5 dl mafalda Corta pasta
Topping:
- 1 förp ricotta
- ½ förp fryst persilja
- Lite färsk persilja
- Lite chiliflakes
Häll i lite smör i en gryta. Snitta upp korvarna och töm ut innehållet i en gryta tillsammans med blandfärsen. Stek tills det är nästan är brynt.
Tillsätt hackad lök och pressad vitlök, fräs tills den börjar mjukna.
Tillsätt tomatpuré, pastasås, kycklingbuljong, basilika, oregano, rosmarin, timjan, vitlökspulver, lökpulver och smaka av med salt och peppar.
Låt koka upp och tillsätt sedan pastan. Lägg på ett lock och låt koka i ca 10 minuter. Ta av grytan från plattan, häll i matlagningsgrädden och rör om.
Vispa ricottan med elvisp i ca 1 minut och blanda i fryst persilja.
Häll soppan i en skål och lägg en skopa av ricottan ovanpå. Toppa med lite färsk persilja och lite chiliflakes.
Servera.