Go Back
+ servings
Dessert i glas med grädde, blåbär, citronsås och ätbara blommor.
Print
Inga röster än

Lättlagad påskdessert i glas

I dessa glas finns kladdkaka, ett grädd- och mascarponefluff med smak av apelsin och vanilj, samt en ananaskompott! Det går givetvis att toppa med vad som helst. Jag toppade med blåbär, färsk mynta, maräng och torkad blåklint. Det här blev riktigt gott!
Total tid20 minuter
Måltid: Fika, Påsk
Kök: Skandinaviskt
Keyword: dessert i glas, desserter, enkel dessert, frisk dessert, påsk
Yield: 4

Materials

Grädd- och mascarponefluff:

  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk vaniljsocker eller vaniljextrakt
  • 1 apelsinsaft

Ananaskompott:

  • 2 dl krossad ananas 1 burk
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 citron saften
  • 1 msk maizenamjöl utspätt i lite vatten

Servering:

  • kladdkaka köpt eller hembakad
  • blåbär
  • maräng
  • mynta
  • torkad blåklint

Instruktioner

Grädd- och mascarponefluff:

  • Vispa grädden fluffig, tillsätt sedan mascarponen och vispa lite till.
  • Tillsätt vaniljsocker och pressad saft från en hel apelsin. Rör om.
  • Ställ gärna in i kylskåpet en sväng.

Ananaskompott:

  • Koka upp krossad ananas, vatten och socker under omrörning.
  • Tillsätt maizena blandat med vatten och låt koka upp ordentligt, såsen/kompotten kommer bli tjockare tack vare redningen. Du kan även använda potatismjöl istället. Låt svalna helt.

Servering:

  • Skär kladdkakan i mindre bitar.
  • Lägg kladdkaksbitarna i botten på serveringsglas och toppa med mascarponefluff och ananaskompott.
  • Dekorera med valfria topping.

Anteckning

Jag använde mig av en köpt kladdkaka från affären, man kan välja själv om man väljer att köpa en färdig som jag gjorde idag eller baka en egen.