Go Back
+ servings
Print
Inga röster än

Lättlagad tonfiskbowl

Idag kände jag för att laga något lättlagat och enkelt, det fick bli en bowl! Med en trevlig tonfiskröra, honungsrostade morötter och sötpotatis, ruccola, avokado och körsbärstomater.
Total tid45 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Sallad
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fräsch sommarmat, goda bowls
Yield: 2 portioner

Materials

  • Ruccola Så det täcker botten av din skål
  • Körsbärstomater Någon näve
  • 0,5 st avokado
  • 2 st sötpotatis små
  • 2 st morötter

Tonfiskröran:

  • 250 g tonfisk avrunnen
  • 1 st rödlök hackad
  • 2 msk kapris
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • Färsk dill Ett knippe hackat
  • 2 msk naturell majonnäs
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 tsk dijonsenap
  • Saft från 1/2 lime
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala och skär morötterna och sötpotatisarna i mindre bitar.
  • Ringla över olivolja och honung. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, torkad och ramslök. Rosta ungefär 25-30 minuter i ugnen.
  • Skölj ruccolan, skölj och halvera körsbärstomaterna. Skär avokadon i mindre bitar. Bygg sedan upp din bowl.

Tonfiskröran:

  • Sila av tonfisken och lägg den i en skål.
  • Hacka rödlöken och dillen. Pressa vitlöken.
  • Tillsätt alla ingredienser i skålen och rör om.
    Ställ gärna in i kylen en stund före servering.