Go Back
+ servings
Tallrik med skivad lax, kapris, lök och citronskiva på en grå yta.
Print
Inga röster än

Laxcarpaccio

Ibland vill han något fräscht, syrligt, lättlagat, enkelt och väldigt gott. Kanske med ett krispigt glas bubbel till. Då är denna rätt perfekt! Både som varmrätt och som förrätt.
Active Time20 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Förrätt, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Vegetariskt
Yield: 2 portioner som varmrätt, 4 portioner som förrätt

Materials

  • 300 g Salmalax
  • 1 dl god olivolja
  • 1 st citron både saft och zest
  • 1 tsk honung
  • ca 6 cm gurka
  • 05 st äpple
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk kapris
  • Salt
  • Nymalen pepper den grövsta nivån på kvarnen

Instruktioner

  • Blanda olivolja, honung och saften av citronen i en skål.
  • Skär tunna skivor av löken och gör små tärningar av gurkan och äpplet.
  • Häll i kapris, gurka, äpple och lök i skålen med olja och citron. Bland runt. Smaka upp med salt.
  • skär laxen i tunna bitar och lägg upp den på en tallrik och blanda över dressingen. Blanda runt lite. Riv över lite citronzest och avsluta med grovmalen peppar.

Anteckning

Servera direkt efter att du lagt upp på tallriken. Citronen gör att laxen snabbt bleknar i utseende vilket kanske inte är jättekul att servera. Men det smakar såklart ingen skillnad.