Go Back
+ servings
En tallrik med spaghetti, tomatsås, linsbollar och riven ost, dekorerad med färsk basilika.
Print
Inga röster än

Linsbollar med spagetti i tomatsås

Total tid40 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Pasta, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: laga mat med baljväxter, lättlagad pasta, vegetarisk pasta
Yield: 4 portioner
Calories: 217kcal

Materials

  • 4 portioner spagetti

Linsbollar

  • 2 dl röda linser torkade
  • 2 st morötter
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk tahini eller jordnötssmör
  • 1 msk potatismjöl eller maizena
  • 1 tsk persilja torkad eller fryst
  • 1 tsk basilika torkad eller fryst
  • Salt & svartpeppar
  • Olja att steka i

Tomatsås

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk örter ex. basilika/timjan/oregano
  • Olja att steka i
  • Salt & svartpeppar

Instruktioner

Linsbollar

  • Blötlägg de röda linserna i ett par timmar (eller över natten) i en skål med vatten.
  • Riv morötterna grovt.
  • Häll bort vattnet från linserna.
  • Mixa linser, chili, vitlöksklyfta och jordnötssmör/tahini fint i en mixer.
  • Blanda i morotsriv, potatismjöl, persilja och basilika. Salta och peppra.
  • Gör till ca 20 bollar.
  • Stek på medelvärme i olja.
  • Koka upp vatten i en stor kastrull och koka pastan.

Tomatsås

  • Hacka lök och vitlök grovt. Fräs mjukt i olja.
  • Slå på krossade tomater och smula ned buljongtärningen samt kryddorna. Låt puttra i några minuter och smaka av med salt och peppar.
  • Servera bollarna med pasta och tomatsåsen. Toppa med riven parmesan.

Nutrition

Kalorier: 217kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 15g | Fat: 1g | Mättat fett: 0,1g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 0,2g | Natrium: 179mg | Kalium: 789mg | Fiber: 17g | Socker: 6g | Vitamin A: 342IU | Vitamin C: 12mg | Kalcium: 70mg | Järn: 5mg