Blanda smulad jäst med 8 dl vatten och sirap. Jag brukar spara 1 dl vatten och hälla ner vid behov.
Mät upp mjölet och saltet i en bunke. Häll i jästblandningen och börja arbeta allt till en deg. Använd gärna en köksassistent med degkrok.
Arbeta degen i minst 8 minuter så att den blir smidig och genomarbetad. Knådar man degen med händer tar det lite längre tid.
Processen är klar när det bildas glutentrådar.
Täck skålen med plastfilm och låt jäsa i 40 minuter.
Stjälp sedan upp degen på em mjölad köksbänk.
Stretcha och vik degen några gånger och låt den därefter vila i 40 minuter under duken.
När degen är färdigjäst så dela den i 16 bitar som väger ca 120 gram och forma till frallor.
Placera frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Täck med köksduk och låt jäsa i 30 minuter.
Värm ugnen till 250 grader varmluft. Om du föredrar att baka brödet på baksten så låt den värmas i minst 1 timme.
Kryssa frallorna med en vass kniv.
Grädda frallorna i den uppvärmda ugnen i 10 minuter.
Sänkt sedan temperaturen till 200 grader och grädda i 15 minuter till.
Du kan gärna spreja brödet med vatten så att ytan blir härligt krispig.
Ta ut frallorna från ugnen och låt dem svalna på galler.