Lövbiffspasta med rostad vitlök
Krämig pasta med lövbiff och champinjoner, som får en riktig smak-kick av rostad vitlök! Vitlöken får rosta i pannan tills den har brun färg och höjer sedan smaken på hela rätten!
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Middagstips, Pasta
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: lättlagad pasta, Snabblagad pasta
Yield: 4 portioner
Calories: 914kcal
- 400 g tagliatelle eller annan pasta
- ca 300 g lövbiff
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st lök
- 200 g champinjoner
- 2 dl grädde
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk köttfond
- 1 msk sojasås
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl riven parmesanost
- salt
- peppar
Strimla lövbiffen. Skala och skiva vitlöken. Hacka löken och skiva champinjonerna.
Stek hastigt lövbiffsstrimlorna i smör. Salta och peppra. Ställ köttet åt sidan.
Hetta upp stekpannan med lite olivolja och rosta vitlöksskivorna tills de har fin brun färg. Lägg vitlöken åt sidan med köttet.
Fräs lök och champinjoner tills vätskan från svampen kokat in och det fått färg. Häll över grädden och rör ner creme fraiche. Tillsätt lövbiff och vitlök. Smaksätt med fond, soja och dijonsenap. Tillsätt riven parmesan, salta och peppra. Låt puttra på svag värme.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Blanda ner pastan i såsen. Späd vid behov med kokvatten från pastan.
Servera med riven parmesan och persilja.
Kalorier: 914kcal | Carbohydrates: 84g | Protein: 40g | Fat: 47g | Mättat fett: 25g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 14g | Kolesterol: 154mg | Natrium: 531mg | Kalium: 745mg | Fiber: 4g | Socker: 7g | Vitamin A: 1274IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 334mg | Järn: 3mg