5mskespressoeller starkt kaffe (valfritt, ger en fylligare smak)
250ghavregrynmixa lätt till ett grovt pulver
300gmörk choklad
Till rullning:
kokosflingorpärlsocker eller något annat du gillar
Instruktioner
Vispa smöret fluffigt med florsocker och vaniljsocker. Se till att allt blir jämnt och luftigt. Ta inte allt socker med en gång utan ta lite i taget.
Tillsätt kakao, smält mjölkchoklad, salt och kaffe. Avsluta med att vispa ordentligt så de blir riktigt luftigt och krämigt.
Mixa havregrynen snabbt i en matberedare så att de blir till ett grovt pulver – inte helt mjöl.
Rör ner havregrynspulvret i smörkrämen. Smaka av och justera mängden kakao, kaffe eller socker om det behövs.
Lägg smeten i spritspåse. Spritsa ut på ett bakplåtspapper. Ställ sedan i kylen i en timme. Vill du inte spritsa så ställer du smeten i kylen 1 timma och formar sedan bollar.
Smält mörk choklad, doppa chokladbollarna i chokladen och strössla på kokos eller vad du vill ha på. Låt sedan allt svalna i kylen.
Anteckning
Var noga med att vispa smöret fluffigt och blanda försiktigt i ingredienserna så att luften inte slås ut för mycket.Jag använder även espresso som jag tycker ger bästa resultat. Näst bäst är espressopulver, har du inte det så tar du vilket annat kaffe du vill. Och smaka dig fram med kaffet då det kan skilja lite beroende på vilket kaffe du använder.