Go Back
+ servings
En skål med kycklinggryta som innehåller grönsaker och en klick gräddfil på toppen.
Print
Inga röster än

Magisk kycklinggryta med vitt vin och curry

En patenterad kycklinggryta med vitt vin och curry som är en storfavorit hemma.
Total tid40 minuter
Måltid: Barnvänligt, Grytor, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, LCHF, Storkok
Kök: Indiskt, Skandinaviskt
Keyword: smakrik kycklinggryta
Yield: 6 portioner
Calories: 388kcal

Materials

  • 4 st kycklingfiléer i bitar
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök skivad
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chili flakes
  • 2 st sötpotatisar i tärningar
  • 4 st morötter skivade
  • 1 st röd spetspaprika i bitar
  • 2 dl vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 3 st kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk limejuice

Fetaoströra

  • 2 dl färsk persilja finhackad
  • 2 msk färsk gräslök fint skuren
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 200 g fetaost
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • Hetta upp en gryta med smör. Fräs gul lök, vitlök & chili flakes mjukt.
  • Ner med de torra kryddorna och fräs ytterligare ngn minut. Sedan i med tomatpuré och fräs igen ngn minut.
  • Vänd i kycklingen. Höj värmen och låt få färg.
  • Vänd ner resten av grönsakerna.
  • Häll på vinet och låt koka bort.
  • På med vatten, grädde & kycklingbuljongtärningar. Låt koka tills grönsakerna är mjuka.

Fetaoströra

  • Under tiden, blanda créme fraîche, fetaost och 1/2 av persilja och gräslök till en röra. Smaka av med salt & peppar.
  • När morötterna är mjuka, smaka av grytan med lime, persilja, salt & peppar. Servera grytan med fetaoströran och ett gott bröd.

Nutrition

Kalorier: 388kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 9g | Fat: 34g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 112mg | Natrium: 561mg | Kalium: 349mg | Fiber: 1g | Socker: 4g | Vitamin A: 4317IU | Vitamin C: 46mg | Kalcium: 297mg | Järn: 3mg