Go Back
+ servings
Mandelknäck i små pappersformar med havssalt på toppen, placerade på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Mandelknäck

Total tid30 minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: julgodis
Yield: 50 stycken
Calories: 54kcal

Equipment

  • 1 Kastrull Tjockbottnad
  • 50 Knäckformar
  • Knäcktermometer
  • Stekpanna

Materials

  • 2 dl grädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad mandel
  • Flingsalt

Instruktioner

  • Förbered knäckformar på en plåt.
  • Rosta den hackade mandeln i en torr panna på spisen tills den börjar dofta, akta så det inte bränns. Häll upp i en skål.
  • Koka upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull, låt koka sakta till ca 124-125 grader.
  • Ta av från värmen och rör ner smöret och den rostade mandeln till en jämn smet.
  • Fördela i formarna, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur.

Nutrition

Kalorier: 54kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 1g | Fat: 3g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,001g | Kolesterol: 5mg | Natrium: 2mg | Kalium: 17mg | Fiber: 0,2g | Socker: 7g | Vitamin A: 59IU | Vitamin C: 0,02mg | Kalcium: 7mg | Järn: 0,1mg