Vispa äggvitan till ett vitt skum. Tillsätt lite socker i taget och vispa till en maräng.
Blanda potatismjölet med mandeln och vänd sedan ner i marängen.
Spritsa ut 3 st avlånga bottnar, ca 8x25 cm, på ett bakplåtspapper. De flyter ut lite när de gräddas så lämna lite mellanrum.
Grädda på 150 grader i ca 30-35 minuter. Låt svalna helt.
Rabarberkompott:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
Koka ihop rabarber, citronsaft, vaniljsocker och socker. Låt koka på medelvärme ca 10 minuter eller tills rabarbern går att röra till en ganska slät kompott.
Tillsätt det blötlagda gelatinbladet i den varma kompotten och rör ordentligt så att det smälter.
Låt kompotten bli helt kall innan den används.
Montering:
Ta loss bottnarna och placera en botten på ett fat.
Bred kompott över, sedan lättvispad grädde med vaniljsocker och delade jordgubbar. Upprepa ett varv till.
Lägg på sista bottendelen.
Toppa med vispad grädde, jordgubbar och mandelspån.