Go Back
+ servings
Bit av maraboufudge toppad med krossad Daim på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Maraboufudge med Daim

Julens godis!
Active Time1 timme
Total tid1 timme
Måltid: Efterrätter, Fika, Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, Jul, julbakning, julfika, julgodis, julgott, julkakor
Yield: 20 bitar

Materials

  • 2 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 150 g marabou mjölkchoklad
  • 1 dubbel daim

Instruktioner

  • Koka vispgrädde, socker, sirap, smör och kakao på medelhög värme tills smeten når ca 123 grader.
  • Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt den hackade chokladen.
  • Rör om ordentligt tills den har smält.
  • Häll smeten i en form med kanter som är klädd med bakplåtspapper.
  • Hacka daim och strö över smeten.
  • Låt svalna och ställ sedan i kylen i ca 1 timme. Skär den sedan i bitar.