Go Back
+ servings
Ugnsbakad flaskpannkaka med bacon i en plåt, serverad med en skål lingonsylt.
Print
Inga röster än

Mats enkla fläskpannkaka

Total tid40 minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: husmanskost
Yield: 8 portioner
Calories: 494kcal

Materials

  • 200 g rimmat sidfläsk tärningar
  • 12 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 st ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader. Sprid ut fläsket i en stor ugnssäker form (ca 30x50 cm). Ställ in formen med fläsket i 5-10 min tills fläsket är knaprigt.
  • Under tiden blanda vetemjöl med bakpulver, salt & svartpeppar. Vispa ned hälften av mjölken till en klumpfri smet.
  • Vispa i resten av mjölken + äggen så det blir en jämn och fin smet.
  • Häll smeten över sidfläsket i ugnsformen. Fördela fläsket jämnt i smeten. Kör mitt i ugnen ca 15-20 minuter, tills pannkakan fått jämn och fin färg.
  • Servera med ex. rårivna morötter eller vitkålssallad och lingonsylt.

Nutrition

Kalorier: 494kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 15g | Fat: 19g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Kolesterol: 39mg | Natrium: 178mg | Kalium: 354mg | Fiber: 2g | Socker: 7g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 205mg | Järn: 4mg