Go Back
+ servings
En tallrik med korv stroganoff, ris, grönsaker och sås, serverad med dill.
Print
Inga röster än

Mats korv stroganoff med dill

Total tid20 minuter
Måltid: Barnvänligt, Grytor, Huvudrätt, Korv, Lättlagat, LCHF, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: husmanskost, klassiska recept, korvgryta
Yield: 4 portioner
Calories: 919kcal

Materials

  • 2 msk smör
  • 600 g falukorv
  • 1 st gul lök skivad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • ½ st röd chili finhackad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 2 dl finhackad färsk dill
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • Ev. 1-2 tsk soja
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Skär korven i centimetertjocka stavar.
  • Fräs gul lök, vitlök & chili i smör i en stor stekpanna. Den gula löken skall bli mjuk.
  • Tillsätt korven och låt den få färg.
  • Rör ner tomatpuré, paprikapulver & lökpulver. Fräs i ytterligare några minuter.
  • Häll på grädde, dijonsenap & köttbuljongtärning. Låt sjuda tills såsen är smidig och simmig – inte för tunn och inte för stabbig.
  • Vänd ner dillen & persiljan. Häll på soja om du vill ha den mörkare i färgen. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med kokt basmatiris & lime/myntayoghurt!

Nutrition

Kalorier: 919kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 29g | Fat: 86g | Mättat fett: 42g | Fleromättat fett: 7g | Enkelomättat fett: 30g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 250mg | Natrium: 1062mg | Kalium: 1020mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 8064IU | Vitamin C: 78mg | Kalcium: 239mg | Järn: 7mg