Go Back
+ servings
En tallrik med köttbullar, sås, potatis, grönsaker och lingonsylt.
Print
Inga röster än

Mats köttbullar

Total tid1 timme
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Köttfärsrecept, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: hemmarullade köttbullar, husmanskost
Yield: 70 st

Materials

  • 1,5 kg nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk nymalen svart- & vitpeppar
  • smör till stekning

Instruktioner

  • Börja med att blanda mjölk med ströbröd och alla kryddor inkl. pressade vitlöksklyftor & dijonsenap. Vispa väl och låt stå och svälla i ca 10 min.
  • Under tiden, finhacka den gula löken.
  • Lägg färsen i en bunke tillsammans med äggen & den finhackade gula löken.
  • Tillsätt mjölkblandningen tillsammans med persilja i färsen. Blanda väl!
  • Rulla köttbullar i valfri men behaglig storlek i omgångar.
  • Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör.
  • Servera med klassiska tillbehör som potatis och gräddsås eller stuvade makaroner.

Anteckning

Om du vill göra dina köttbullar glutenfria så kan du använda dig av glutenfritt ströbröd.