Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Mazarintårta med fläderglasyr
Saftig mandelkaka med härlig glasyr på!
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Glutenfritt, Jordgubbar, Kakor, mjuk kaka¨, mjuka kakor, Tårtor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
bärtårta, festlig tårta, maffig tårta
Yield:
8
-12 bitar
Materials
Mazarinkaka:
150
g
smör
rumsvarmt
300
g
mandelmassa
3
ägg
3,5
dl
mandelmjöl
1,5
tsk
bakpulver
2
tsk
vaniljsocker
1
citron
skalet
Glasyr:
2
äggvitor
2
tsk
flädersaft
koncentrerad
2,75
dl
florsocker
Dekoration:
Valfria bär, jag använde:
Jordgubbar
Björnbär
Körsbär
Blomsterströssel
Instruktioner
Mazarinkaka:
Sätt ugnen på 175 grader.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform 22-24 cm.
Smöra kanterna på insidan och klä dem med bakplåtspapper.
Grovriv mandelmassan i en bunke, tillsätt smöret och vispa krämigt med elvisp.
Vispa i ett ägg i taget.
Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljsocker och rivet citronskal.
Häll ner i mandelmassesmeten och vispa ihop.
Fördela i formen och platta till ytan med en slickepott som du blöter med lite vatten (då går det enklare).
Låt gärna kanten på kakan gå lite högre upp, det kommer underlätta när glasyren ska på.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Kakan ska ha en lätt gyllenbrun yta och inte vara kladdig i mitten.
Låt svalna helt, gärna i kylen.
Innan du gör glasyren: lägg kakan på det fat som det ska serveras ifrån (gör du det efter du lagt på glasyren kommer glasyren spricka).
Glasyr:
Blanda äggvitorna med saften och vispa fluffigt med elvisp.
Sikta ner florsocker och vispa ihop till en slät massa.
Bred glasyren på kakan direkt så den inte hinner stelna.
Dekoration:
Halvera jordgubbar och lägg dem med snittytan på hushållspapper för att få bort vätska.
Placera ut jordgubbar, björnbär, körsbär och blomsterströssel i önskat mönster.