Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Minipizzor med kantareller och fårost
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Förrätt, Middagstips, Pizza, Tilltugg
Kök:
Italienskt, Skandinaviskt
Keyword:
pizza med kantareller, skogens guld
Yield:
4
personer
Materials
Pizzadeg
30
g
jäst
färsk
500
g
mjöl
1
msk
olivolja
1
tsk
salt
2½
dl
mjölk
Snabb pizzasås
3
msk
tomatpurè
1
msk
olivolja
1 ½
dl
ketchup
salt och svartpeppar
Pizzafyllning
300
g
kantareller
100
g
fårost
2
dl
riven gräddost
2
msk
vårlök
hackad
Lite färsk timjan
2
dl
pizzasås
Enligt recept ovan
Instruktioner
Pizzadegen
Värm mjölken och lös upp jästen i den.
Blanda mjölet, lite i taget, tillsammans med salt. Knåda degen tills den blir elastisk och smidig.
Låt degen jäsa i minst 30 minuter.
Rensa kantarellerna och dela dem om de är stora. Bryn dem snabbt i lite smör.
Kavla ut degen till en rektangel, cirka 1 cm tjock, och skär den i små trianglar.
Pensla pizzabitarna med pizzasås och toppa med kantareller, vårlök, smulad fårost och riven gräddost.
Grädda mini-pizzorna i en varmluftsugn på 220°C i cirka 10-12 minuter.
Ta ut pizzorna ur ugnen och strö över färsk timjan.