Go Back
+ servings
Minipizzor med kantareller, färskost och ost på en gyllene tallrik.
Print
Inga röster än

Minipizzor med kantareller och fårost

Total tid1 timme
Måltid: Förrätt, Middagstips, Pizza, Tilltugg
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: pizza med kantareller, skogens guld
Yield: 4 personer

Materials

Pizzadeg

  • 30 g jäst färsk
  • 500 g mjöl
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • dl mjölk

Snabb pizzasås

  • 3 msk tomatpurè
  • 1 msk olivolja
  • 1 ½ dl ketchup
  • salt och svartpeppar

Pizzafyllning

  • 300 g kantareller
  • 100 g fårost
  • 2 dl riven gräddost
  • 2 msk vårlök hackad
  • Lite färsk timjan
  • 2 dl pizzasås Enligt recept ovan

Instruktioner

Pizzadegen

  • Värm mjölken och lös upp jästen i den.
  • Blanda mjölet, lite i taget, tillsammans med salt. Knåda degen tills den blir elastisk och smidig.
  • Låt degen jäsa i minst 30 minuter.
  • Rensa kantarellerna och dela dem om de är stora. Bryn dem snabbt i lite smör.
  • Kavla ut degen till en rektangel, cirka 1 cm tjock, och skär den i små trianglar.
  • Pensla pizzabitarna med pizzasås och toppa med kantareller, vårlök, smulad fårost och riven gräddost.
  • Grädda mini-pizzorna i en varmluftsugn på 220°C i cirka 10-12 minuter.
  • Ta ut pizzorna ur ugnen och strö över färsk timjan.